Wensen

Toeka en de dierenverzorger
wensen jullie allen
veel vriendschap,
veel gelukkige momenten,
een goed gevoel op school,
het allerbeste
voor 2017!

Toeka wensen

 

*TOEKA’S 8ste verjaardagsfeest in Mariasteen!!!*

Elke klas had voor Toeka een heel mooi nummertje voorbereid. Het tweede leerjaar begon met een toneeltje en versierden de stoel van Toeka met slingers en ballonnen, dan volgde de 1ste kleuterklas met een tof liedje, de tweede kleuterklas deed een leuk dansje, de derde kleuterklas droeg een spinnenversje voor. Het eerste leerjaar tenslotte verraste Toeka ook nog met een vrolijk dansje

Terwijl Toeka trakteerde met een kleine versnapering werd nog volop gezongen en gedanst op de tonen van het Toekalied! Heel wat kinderen hadden leuke tekeningen gemaakt voor Toeka!  Zie hier de foto's verjaardagsfeest Toeka in Mariasteen.

 

Verjaardagsfeest ‘TOEKA’ in de Lijsterbeslaan!!

De laatste namiddag voor de herfstvakantie… de hele school zet een feestattribuut op om Toeka’s achtste verjaardag te vieren en zo trekken we naar de turnzaal … Elke klas is er klaar voor om Toeka te verrassen. Gedichtjes, liedjes, dansjes, toneeltjes, waw, iedereen was meteen in feestsfeer! Mooi gedaan! 

Als kers op de taart volgt een polonaise met foute muziek vanuit de zaal naar de speelplaats. Iedereen danst enthousiast mee en de dierenverzorger van Toeka trakteert alle kinderen met lekkere koekjes. Het zonnetje was zelfs van de partij! 

Een geslaagd feest!! Zie hier de foto's verjaardagsfeest Toeka in de Lijsterbeslaan.

 

*Saved by the bell -  Internationale dag van de leerkracht , woensdag 5 oktober 2016*

Logo Saved by the Bell

De rode loper lag klaar… op weg naar goed uitgeruste klaslokalen, een ruime speelplaats…

Tijdens het speelkwartier wordt het toezicht overgenomen door drie lieve mama’s. Er staat ook een verwennerijtje in de leraarskamer van het oudercomité. Mercietjes! Daarna worden de leerkrachten getrakteerd op een warm applaus van alle kinderen en krijgt elke juf en meester een bloem van elke leerling(e) van de klas. Hartverwarmend!

Sav

‘Saved by the bell’ … er volgt een duiding van de actie in de turnzaal: meer en kwalitatief onderwijs overal en voor iedereen! Dat betekent goed opgeleide en gewaardeerde leerkrachten, vlot bereikbare en betaalbare school, een degelijk gebouw om onderwijs te organiseren, kwalitatieve middelen om de kinderen te helpen om tot leren te komen. Iedereen zingt het themalied mee en danst het bijpassende dansje vol enthousiasme. Leuk om te zien!   

Daarna gaan we met z’n allen in een grote kring zitten op de speelplaats met ons belletje in de hand. Er volt een ritmisch belconcert, vooraf ingeoefend door enkele klassen en nagespeeld door alle leerlingen van de school.

Als slot bellen we er allemaal nog eens flink op los!! Het is alvast een klinkende actiedag!!

korps

 

 

* Sociale vaardigheden -Toeka *

* MOS = milieu op school *

 

ToekapopLogo MOS 

Hier vinden jullie de activiteiten die buiten de gewone klaswerking rond sociale vaardigheden en MOS/verkeer doorgegaan zijn. Bekijk ook gerust eens de foto’s!

Juf Marleen

*Donderdag , 15 september 2016*

Toeka, onze mascotte voor sociale vaardigheden, is weer van de partij!!

Alle kinderen genieten van een kort grappig filmpje van 2 baby’s die een heel lang gesprek met elkaar voeren en waarbij het net lijkt alsof ze elkaar heel goed begrijpen.

Daarna mogen enkele kinderen een kort gesprekje voeren met ‘de  directeur’, ‘de poetsvrouw’, ‘de meester’, ‘een klasgenootje’,… Zo  ondervinden ze dat de manier waarop je iemand groet en aanspreekt afhangt van diegene met wie je spreekt. Het is ook belangrijk dat je mekaar aankijkt en goed naar elkaar luistert.

Zo is meteen het eerste thema ingeleid ‘Hoe praat ik met anderen?’ 

 

*Vrijdag, 16 september*

Strapdag! Stappend of trappend naar school vandaag!

Het is feest want de strapdag blaast 10 kaarsjes uit!!  Iedereen wordt verwelkomt doorheen een erehaag van verkeerskegels en ballonnen. Wie niet met de auto gekomen is, krijgt een kleurrijk strapbandje.

Het strapliedje weerklinkt over de speelplaats en een groepje meisjes oefenden voordien een dansje dat ze nu  aan iedereen kunnen aanleren. Enkele kinderen hebben hun djembé meegebracht en begeleiden het ritme van de muziek. Er is echt een sfeer van feest op de speelplaats. Enkele borden met de tekst van het liedje staan verspreid zodat kinderen die de tekst niet uit het hoofd kennen ook kunnen meezingen.

Op de speelplaats staan 2 fietsen en enkele bakken met allerlei knutselmateriaal om de fietsen te pimpen! Een groep leerlingen vindt dit de max!

Maar liefst 171 leerlingen en leerkrachten kwamen strappend naar school vandaag! Gewoon super!

In de klas plakken de kinderen dan stickers op de klasposter op kaartjes waarop staat hoe ze naar school zijn gekomen, droegen ze een helm, een fluohesje?

’s Middags weerklinkt de muziek weer over de speelplaats en er wordt weer gedanst en gezongen. Ook als de school uit is worden ze onder de feestmuziek en door de erehaag uitgezwaaid.

 

*Dinsdag, 13 en 20 september*

Fietsbehendigheidsparcours op de speelplaats voor alle klassen!!!

Voor de enen al wat gemakkelijker dan voor de anderen …  maar zo ondervonden ze of ze al dan niet nog extra moeten oefenen om het fietsen goed te beheersen!